Kókuszolaj - Kókuszdió felhasználásnak új formái

Kókuszolaj a természet ajándéka

Kellemetlen témák és a kókuszolaj

Fejtetű

A fejtetű nem jelent ugyan tényleges egészségügyi veszélyt, viszont igen kellemetlen tüneteket hordozhat magában. A fejtetű kezelése türelmet és nagy figyelmet igényel. Ha pedig el szeretnénk kerülni a vegyszereket és a szélsőséges intézkedéseket, akkor érdemes kipróbálni a kókuszolajat a fejtetű kiirtására.

Az újabb fejtetű samponok már az ánizs, ilang-ilang és az izopropil-alkohol mellett kókuszolajat is tartalmaznak. A kókuszolaj antivirális, antibakteriális hatásait használják ki, e tulajdonságainak köszönhetően képes elpusztítani a fejtetveket. Sőt az olyan nehezen kiirtható serkékkel is felveszi a versenyt. Erre pedig csak nagyon kevés szer képes, hiszen a serkék még a víz alatt is elélnek akár 14 órán át. A kókuszolaj azonban laurinsavat és kaprilsavat tartalmaz, ami még a serkéket is képes hatékonyan elpusztítani.

Alaposan dörzsöljük a kókuszolajat a fejbőrbe és várjuk meg még kifejti hatását. Ezután fésüljük ki a hajból a halott tetveket és serkéket. Használjunk finom szálú fésűt és alaposan fésüljük át a hajat. A műveletet érdemes többször is elvégezni, ha szükséges.

hajapolsas-ricinus-2.jpg

Előnyök és hátrányok

Nagyon sok esetben fontos, hogy ne használjunk vegyszereket: a kisgyerekek, terhes nők, allergiás személyek, legyengült immunrendszerű egyének esetében ezt kerülni kell. Viszont a kókuszolaj sem jelent önmagában megoldást, mert nagyon fontos, hogy miután kifejtette a hatását, alaposan átfésüljük a hajat, mert különben a fertőzés nem irtható ki teljesen.

Gombás fertőzések

A gombás fertőzések ma már évente több, mint 40 millió amerikai embert érint, ez a szám pedig magasabb, mint az USA lakosságának 12%-a. Sokan azt hiszik, hogy a gombafertőzés olyasvalami, amit csak a nők kaphatnak el, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a férfiak és a nők egyaránt szenvedhetnek bizonyos típusú gombás fertőzésekben. Időnként a párok egymásnak oda-vissza adogatják ezeket a problémákat az intim együttlétek során.

Gyakran előfordul, hogy a gombás fertőzéseket belső feszültség, a stressz okozza, amelyek később egy általános kimerültséghez vezetnek, ami fáradtságot és izomfájdalmakat okoz. Hasonló az eset akkor is, amikor a Candida albicans melléktermékei, a különféle toxinok bejutnak a szervezetbe.

A kókuszolaj csodálatos tulajdonságokkal bír, így képes a belső és a külső gombás fertőzésekkel egyaránt leszámolni. A kókuszolaj laurinsavat tartalmaz, ami egy erős anyag, mely képes a Candida albicans sejtfalain keresztül is áthatolni. Amikor a Candida albicans és a kókuszolaj egymással érintkezésbe lép, akkor a kókuszolajban található laurinsav lebontja az élesztőgombát, illetve azt legyengíti annyira, hogy az ne tudjon tovább fennmaradni.

A kókuszolajat a Candida fertőzéssel szembeni harcban is érdemes fokozatosan adagolni. Ez azt jelenti, hogy egy pár teáskanálnyi mennyiséggel kezdjük naponta, majd fokozatosan növeljük az adagot, mert így eredményesen leszámolhatunk a különféle gombás fertőzésekkel.

Fogszuvasodás

A kókuszolaj az emésztés során olyan anyagokká alakul át, amelyek képesek megtámadni azokat a baktériumokat, amelyek fogszuvasodást okozhatnak. A kókuszolaj tehát egy természetes antibiotium, amely beilleszthető lenne a kereskedelmi fogápolási termékekbe, állítják azok a Society for General Microbiology tudósai, akik az University of Warwick őszi konferenciáján beszéltek álláspontjukról.

Az ír Athlone Technology Instutute kutatói is tesztelték a kókuszolaj antibakteriális hatását természetes formájában és a már enzimekkel kezelt változatában is. A kókuszolaj hatékonyságát megvizsgálták a Steptococcus baktériumokkal szemben, amelyek gyakori lakói a szájüregnek. Azt találták, hogy az enzimekkel módosított kókuszolaj erősen gátolta a Steptococcus baktérium legtöbb törzsének növekedését, beleértve a Streptococcus mutansét is, ami az egyik olyan savtermelő baktérium, mely a fogszuvasodás fő okozójánk tekinthető.

A további kutatások megállapították, hogy a kókuszolaj molekuláris szinten képes kölcsönhatásba lépni a Streptococcus baktériumokkal, miközben másféle baktériumokkal és élesztőgombákkal szemben is igen aktív. Az Athlone intézet kutató korábban már megállapították például, hogy az enzimekkel módosított kókuszolajjal a Candida albicans túlszaporodását hatékonyan lehet kezelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszolaj.blog.hu/api/trackback/id/tr2312497647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása