Kókuszolaj - Kókuszdió felhasználásnak új formái

Kókuszolaj a természet ajándéka

Apró témák és egy recept

A kókuszolajról már bebizonyították, hogy az egyik leghatékonyabb kezelője lehet a hajnak, mivel nagyon sokféle hajas problémát képes orvosolni. Sokan azt állítják, hogy a kókuszolaj tényleg jobban működik, mint bármely mesterséges kezelés a piacon és mivel ez 100 %-ban természetes és mentes a szilikontól, az alkoholtól és más vegyi anyagtól, ezért biztonsággal használható az érzékeny fejbőrön és hajon is. A kókuszolaj hihetetlenül jól helyreállítja a sérült hajat, ami  feldolgozott alapanyagok, a hő vagy a környezeti hatások miatt szárazzá és töredezetté vált. A kókuszolaj ezenfelül gombaellenes készítmény is, így tökéletes megoldást jelent a korpásodás kezelésére, illetve annak megelőzésére is. A kókuszolaj nagyszerűen működik a rendszeres hajápolásban, képes hozzájárulni az egészséges hajhoz és fejbőrhöz, ezért érdemes a hagyományos hajápolási rutinunk részévé tenni és havonta 1-4 alkalommal használni.

kokusz1.jpg

Hogyan használjuk a kókuszolajat mint napi hidratáló, illetve mint a kócok megszüntetője?

Nagyon kis mennyiségű kókuszolajat érdemes a hajmosás után is használni, mert így könnyebb kifésülni a hajat, illetve lesz valami, ami a nagyon száraz hajvégeket hidratálja. Csodákat tesz a kókuszolaj a száraz bőrön is.

Hogyan használjuk a kókuszolajat a korpásodás kezelésére?

A korpa kezelésére a legjobb, ha a kókuszolajat bemasszírozzuk a fejbőrbe és hagyjuk ott állni legalább 10 percen át, de legfeljebb egy éjszakán át. Ezután öblítsük ki. Ismételjük meg kéthetente ezt a folyamatot és a korpa el fog tűnni.

Év végére egy recept:)

Ez a paradicsomleves minden, csak nem hagyományos és unalmas. A kókusztej egy nagyszerű módja annak, hogy krémszerűvé tegyük ezt a fogást, míg a garam masala igazán izgalmas ízharmóniát kölcsönöz a levesnek, nem is beszélve a rusztikus sült zöldségekkel, amelyek igazán különlegessé teszik ezt a kókuszos leves.

Hozzávalók:

10 átlagos méretű fürtös paradicsom

1 csésze fehér csiperke gomba

1/2 csésze kókusztej

1 közepes édes hagyma

1 1/2 fej fokhagyma, pirítva

2-3 dl alaplé

A zöldséges levesbetéthez:

5 szem paradicsom, mosva és kettévágva

1 nagy édes hagyma, hámozott és szeletelt

2-3 nagy fokhagyma gerezd, pörkölve

extra szűz olívaolaj, kóser só, és bors,

répa, zeller, paprika és minden kedvenc zöldségünk julienre vágva.

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és egy sütőpapírral borított tepsibe helyezzük a zöldséges levesbetét összetevőit, amit előzőleg már besóztunk és ízesítettünk. Körülbelül harminc percen át süssük a zöldségeket, amíg szépen megpirul a szélük. Amikor a hagyma széles aranysárga, akkor vannak készen.
  2. A leveshez a olívaolajat hevítsük fel, tegyük rá a hagymákat, majd azokat is szépen pirítsuk meg. Adjuk hozzá a leveshez a gombát is, várjuk meg, amíg levet ereszt, majd kerüljön az egészhez a paradicsom és az alaplé is.
  3. Az egész levest forraljuk fel, majd turmixoljuk simára, végül öntsük fel a fél csésze kókusztejjel.
  4. Ha szükséges ízesítsük még, majd melegen, a megsütött zöldségekkel együtt tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszolaj.blog.hu/api/trackback/id/tr9612497953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása