Kókuszolaj - Kókuszdió felhasználásnak új formái

Kókuszolaj a természet ajándéka

A kókusztejpor

A növényi tejek fogyasztása már évek óta egyre elterjedtebb. Ez jellemzően a tehéntej fogyasztás kárára történik, ami számos okkal magyarázható. A hagyományos állati tej összetevői, mint a laktóz és a kazein sok embernél váltanak ki allergiás reakciót akár egészen kis mértékben is. Ezeknek az embereknek a statisztikák szerint növekszik a száma, mint ahogy azoké is, akik teljesen növényi alapú étrendre állnak át egészségügyi, vagy etikai okokból. A tej nagyipari termeléséből is gyakran adódnak problémák, mert lehetnek benne antibiotikum maradványok és sokak a tehenek által termelt állati hormonokra is érzékenyen reagálnak. A tehéntej melletti legnépszerűbb érv, hogy csak így fejlődik ki az egészséges csontozat, megdőlni látszik.

kokusz13.jpg

A növényi tejek közül az egyik legkönnyebben hozzáférhető a kókusztej, ami számtalan verzióban kapható már szinte bármelyik nagyobb élelmiszerüzletben. A kókusztejpor még nem ennyire elterjedt, azt bioboltokból tudjuk beszerezni, de a használatának rengeteg előnye van. A kókusztejpor a kókusztejből készül, amit a kókuszdió húsából, pépesítéssel nyernek. ezt a sűrű, tejszerű "gyümölcslevet" szárítják porrá az előállítás során. Száraz, hűvös helyen sokáig eláll az alacsony nedvesség tartalma miatt.

A kókusztejpor használatával megspórolhatjuk magunknak a kész kókusztej hazacipelését, mert vízzel elkeverve otthon is elkészíthetjük. Ugyanúgy használható, mint a tejpor, tehát tökéletesen helyettesíthetjük vele a kávéban, süteményekben, krémekben, bármilyen ételben.

A kókusztejpor használatával csökkenthetjük a napi bevitt kalóriamennyiségünket is. Míg az állati tej kifejezetten hizlaló és nagyban gátolja főleg a hasi zsírpárnák lebontását, addig a kókusztejporból otthon cukor hozzáadása nélkül kutyulhatunk pillanatok alatt diétás tejpótlót, ami számos értékes tápanyag forrása is. A kókusztejpor nagy mennyiségben tartalmaz foszfort és magnéziumot, ami miatt a rendszeresen sportolók számára is előnyös lehet a fogyasztása, illetve a gyerekek és idősek csontjainak egészségéhez is hozzájárul a kalcium beépülésének támogatásával.

Az otthoni használat során érdemes forró folyadékban elkevernünk, hogy csomómentesen oldódjon. A folyadékmennyiség szabályzásával készíthetünk egészen sűrű krémet, tejszínszerű, vagy egészen híg folyadékot, ez már felhasználás szerint szabályozható.

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszolaj.blog.hu/api/trackback/id/tr4913568339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása