Kókuszolaj - Kókuszdió felhasználásnak új formái

Kókuszolaj a természet ajándéka

kókuszolaj és a paleolit diéta

A szerkezetéből adódóan a kókuszolaj tökéletesen beilleszthető a paleolit diétába. A kókuszolaj teljesen eltérő szerkezettel bír a többi zsiradékhoz képest. De miben is különbözik a kókuszolaj más zsíroktól?

A paleolit diéta lényege, hogy cseréljük le civilizációnk során felvett, de evolúciósan használhatatlan tápanyagokat.

paleoilitetkezes.jpg

92%-ban telített zsírokat tartalmaz. Szerkezete sokkal stabilabb, így ellenáll a hőnek és a fénynek, hatásukra nem indul be az oxidációs folyamat. Nem képeznek sejtkárosító szabad gyököket és transzzsírt sem a kókuszolaj zsírsavjai. Vagyis a kókuszolaj segítségével lassítható az öregedés és a ráncok is később jelennek meg.

A kókuszolaj kiváló antioxidánsként is működik: rengeteg E-vitamin található benne.

Ezenkívül ezek a telített zsírsavak közepesen hosszú szénláncból épülnek fel: ezeket a zsírsavakat MTC-nek hívjuk. E zsírsavaknak rengeteg pozitív tulajdonságuk ismert: többek között vírus-, baktérium és gombaölők és anyagcsere gyorsító szerepük is lényeges. A kókuszolajnak a fele laurinsav. Ez is egy közepesen hosszú szénláncú zsírsav, mely az anyatejben is megtalálható. A laurinsav védi a szervezetet a kórokozókkal szemben, így erősíti az immunrendszert és fokozza a szervezet ellenálló képességét.

Tudjon meg többet a paleolit diéta lényegéről:

http://paleolitdiéta.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszolaj.blog.hu/api/trackback/id/tr85223101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása