Kókuszolaj - Kókuszdió felhasználásnak új formái

Kókuszolaj a természet ajándéka

A kókuszolaj előnyei

A kókuszolaj több mint 90%-a telített zsírsavakból áll, mégis a kókuszolaj a legegészségesebb zsiradék. Keményen ellenáll a hő okozta károsodásnak.

A szűrt kókuszolajnak nincs kókuszíze, viszont intenzívebbé teszi az étel ízeit. Az ínyenc konyhák kedvelt fűszere, de jótékony hatásai miatt a

bőrápolásban is jelentős szerepe van.

Az egészségre gyakorolt jótékony hatásai között megtaláljuk a fogyás a bőr és a haj szépítését, elősegíti a haj egészséges növekedését, és gyönyörű fényt ad neki, kiváló hajkondicionáló, regenerálja a károsodott hajat.

A zsír, ami fogyaszt?

Használjon kókuszzsírt ételei élkészítéséhez, így kiiktathatja a zsírraktározást. Az egészségtelen olajok, zsírok használatát kiválthatja kókuszzsírral. Főzéseknél, csak egyszerűen helyettesítse az olajat kókuszzsírral, akkor beindul a zsírégetés, a fogyás, az egészségesebb élet.

A kókuszolaj közepes hosszúságú zsírsavjait a szervezet egyből energiává alakítja, vagyis hőt termel,így már nem halmozódnak fel a testben zsírként.

A kókuszolaj segíti a hosszú láncú telített zsírok felszívódását és gyorsítja azok elégetését.

A bőrön alkalmazva csökkenti a ráncokat, táplálja és feszesití a bőrt.

dvitamindoktorno.jpg

Sok bőrápolószer alapja, bőrnyugtató hatású.

Olyan zsírsavakat tartalmaz, amik segítenek a súlyvesztésben, könnyen emészthető, javítja az anyagcserét, segít több energiát felhasználni.Csökkenti a rossz koleszterin szintet, míg növeli a HDL szintet, hozzájárul az érfalak rugalmasságának megőrzéséhez.

A kókuszból származó zsíradék, a kókuszolaj laurinsavat és karpilsav gliceridjét tartalmazza, ezeknek köszönhető az antioxidáns, antimikrobiális, gombaölő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása.A szervezetünk a laurinsavat, monolaurinné alakítja, ami segít a baktériumok és vírusok elleni harcban.

Jó hatással van az immunrendszerre, a veseproblémák, a szívbetegségek és a magasvérnyomás megelőzésére és kezelésére.

A kókuszzsír lebontásához nem szükségesek a zsírbontó folyamatok és enzimek, ezért nagyon kímélő a használata, az anyagcserezavarral küzdő emberek is fogyaszthatják.

A kókuszolaj előállítása tradicionális módon, kézi sajtolással történik. A kókuszdió feltörése és a kész kókuszolaj hordókba csomagolása között alig 1 óra telik el.

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszolaj.blog.hu/api/trackback/id/tr315378313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása