Kókuszolaj - Kókuszdió felhasználásnak új formái

Kókuszolaj a természet ajándéka

A kókuszolaj pozitív élettani hatásai

A kókuszolaj igazi csodaszer, hiszen bárki fogyaszthatja, legyen beteg vagy egészséges ember. A kókuszolajjal betegségeket kezelhetünk, de az egészséges ember számára is igen ajánlott a kókuszolaj fogyasztása egészsége megőrzése érdekében és még pár dolog miatt. Most vegyük ezeket sorra.

Már tudjuk, hogy a kókuszolaj nagy része telített zsírsavakból áll. A kókuszolajban található telített zsírsavak csökkentik a szervezet káros koleszterintszintjét, de ugyanakkor növelik azokét, melyek jótékonyan hatnak szervezetünk működésére. A kókuszolajban található laurinsavnak köszönhetően megelőzhetjük a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Ez a sav még érfalainkat rugalmasabbá is teszi, növeli áteresztőképességüket, így a tápanyagok gyorsabban és könnyebben fel tudnak szívódni a szervezetben. Ugyanakkor a kókuszzsírra szívünket azért is védhetjük, mert stabil szerkezetének köszönhetően ellenáll a hevítésnek, ezáltal nem képes transz-zsírokat, mely nagyban pusztítja e jelentékeny szervünket.

A kókuszolaj magas lipid, laurinsav, kaprilsav és kaprinsav tartalmának köszönhetően elkerülhetjük a betegségeket, mivel ezeknek az anyagoknak immunerősítő hatásuk igen jelentős. Ugyanakkor ezek a savak még képesek elpusztítani a gombákat, baktériumokat, vírusokat, így védelmet nyújtanak e kórokozók által terjesztett betegségekkel szemben.

A sportolók is nagy kókuszolajrajongók, mivel e zsír segítségével képesek növelni teljesítményüket, hiszen azonnal energiaforrást jelent számukra. Gyorsítja az anyagcserét, így sejtjeik gyorsabban képesek megújulni, aminek a következtében frissebbek, stressztűrőbbek lesznek.

A fogyókúrázók számára is igen kedvelt ez az anyag, hiszen közepes hosszúságú szénláncaiknak köszönhetően nem vesznek részt a zsíranyagcserében, ennek köszönhetően nem alakulnak zsírpárnává és mivel gyorsítják anyagcserénket, így szervezetünket arra késztetik, hogy több energiát égessen el. A kókuszolaj grammonként is kevesebb kalóriát tartalmaz a többi étkezési olajnál.

A bőrápolásban is nagy szerepet játszik: fertőzéseket gyógyíthatunk vele, hiszen ha egy fertőzött területre kókuszolajat helyezünk, akkor egy olyan réteg keletkezik, mely nem engedi át a külső szennyezést és ezenkívül még a szövet megújulását is segíti. Antioxidáns hatásának köszönhetően késlelteti az öregedést és csökkenti a stresszt. Kozmetikai szerek alapanyagaként szolgál, mert csökkenti a pattanásokat, feszesíti a bőrt és fényesebbé teszi a hajat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszolaj.blog.hu/api/trackback/id/tr563160546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása